14. Trening mentorjev mladine

PGD Šinkov Turn v sodelovanju z regijo Ljubljana 1 pripravil 14. trening mentorjev mladine, ki je potekal od 23. do 25. novembra 2018 v Podcerkvi pri Starem trgu pri Ložu.

Več podrobnosti o treningu mentorjev mladine pa v nadaljevanju novice.

Dnevnik

Petek, 23. november
V petek, 23. 11. 2018, se je v Loški dolini začel »Trening mentorjev gasilske mladine 2018«. Sam začetek je bil namenjen medsebojnemu spoznavanju udeležencev in pogovoru o lastnostih mentorja. Sledila je večerja in zabavni večer.

Sam uvod je bil zelo zanimiv. Voditeljice so organizirale razne delavnice, pri katerih smo se udeleženci križali in se res medsebojno spoznali in povezali. Ugotovili smo, da imamo tudi zelo podobne ideje, kakšen mentor mora biti, a sam pristop dela med nami pa se razlikuje. Nekateri so bolj strogi, drugi sproščeni, tretji »naspidirani«.
Anita

Sobota, 23. november
Zjutraj smo se prebudili v rosno megleno jutro, ki pa nam ni odneslo nasmeha z naših obrazov. Na hodniku je že dišalo po čudovitem zajtrku naše kuharice Marjetke. Po obilni pojedini smo se odpravili na drugo posest, kjer smo začeli s predstavitvama kraljev. Kraljica Šinkovega Turna je predstavila mednarodna sodelovanja njihovega gasilskega društva, kralj Dvora pa delovanje mladinskega sveta GZS. Po končanih predstavitvah je sledila zaslužena malica s kavo. Popoldne smo se odpravili na popotovanje po mestu, kjer smo spoznali domačine in jih povprašali, zakaj jim je všeč v vasi in kdo je vaški posebnež. Med poročanjem ostalim skupinam, sta nas obiskala tudi dva skrita gosta, s katerima smo preživeli zabavaven večer, ki se je končal z igro in smehom.
Kaja in Urša

Nedelja, 24. november
Pozdrav!
Mi smo Liljana i Mirjana i dolazimo iz Hrvatske. Mi smo vatrogaskinje i mentorice dječjem pomladku i vatrogasnoj mladeži. Jako smo sretne što smo mogle sudjelovati na »Treningu mentorjev mladine« koji se održava u sudjelovanju s mentorima iz Hrvatske i naravno iz Slovenije. Vrlo je poučno, razmenjujemo izkustva, sklapamo nova prijateljstva. Izazov je da još više radimo, bolje, kvalitetnije, hrabrije te sa još večom voljom. S takvimi treninzima mentora naš dječji pomladak i vatrogasna mladež imaju sve bolje i bolje mentorje.
Nadamo se sljedećem susretu!
Lep pozdrav od Liljane i Mirjane!

Comments are closed.