Kar 19 ekip na 8. srečanju starih delujočih brizgaln

stare_brizgalne_skofljica_2017V soboto, 7. oktobra, se je pred OŠ Škofljica odvilo že 8. srečanje starih delujočih brizgaln. Vabilu Komisije za veterane Regije Ljubljana 1 se je odzvalo rekordnih 19 ekip; šest jih je tekmovalo z motornimi brizgalnami in kar trinajst z ročnimi.

Tov. Franc Trtnik, predsednik Komisije za veterane pri GZ Škofljica in predsedujoči veteranom v Regiji Ljubljana 1, pobudnik srečanja in gostitelj, je bil navdušen nad velikim odzivom in vesel, ker je udeležba vsako leto večja. K besedi je povabil predsednika Regije Ljubljana 1, tov. Franca Bradeška. Ta se je zahvalil vsem prisotnim, ker negujejo tradicijo in ohranjajo orodje v odličnem stanju. Želi si, da bi se njihovo znanje in poznavanje rokovanja s tem orodjem preneslo tudi na mlajše rodove.
Predsednik Sveta veteranov pri GZS, tov. Jože Smole, je bil srečen, ko je med tekmovalci ugledal tudi mlade obraze. Pomembno je, da v društvih najdemo ljudi, ki bodo nadaljevali naše delo.

Predsednica Komisije za veterane Savinjsko Šaleške regije, tov. Savina Naraks, je pohvalila skrb za gasilsko zgodovino, tradicijo. Na teh srečanjih se še prav posebej začuti povezanost, sodelovanje in tovarištvo.

Predsednik GZ Škofljica, tov. Simon Černe, je vsem zaželel uspešen tekmovalni dan.

V kategoriji motornih brizgaln je zmagala ekipa iz Dola pri Ljubljani pred Zapogami, tretje mesto je pripadlo ekipi Vodic. V kategoriji ročnih brizgaln je zmago zopet odnesla ekipa iz Vranskega pred domačo Pijavo Gorico, odlični tretji so bili Horjulčani.


Rezultati: Stare brizgalne


Comments are closed.