Mladinci PGD Dvor s 5. mestom najboljši iz naše regije na državnem kvizu

Na lepo sončno soboto, 13. aprila 2024, se je proti Račam odpravilo ogromno število vozil z navdušeno gasilsko mladežjo, da bi se na OŠ Rače udeležili 22. državnega kviza gasilske mladine. Tekmovalne ekipe, ki so na regijskih tekmovanjih zasedla najboljša mesta, so se zdaj pomerile še med seboj. V kategoriji pionirjev in mladincev je tekmovalo po 41 ekip, ekip pripravnikov pa je bilo 34, skupaj torej 116 ekip. Med njimi so bile tudi ekipe iz naše gasilske regije.

Tokrat na zmagovalni oder nismo posegli, smo mu pa bili zelo blizu. No, najbližje so jim bili mladinci PGD Dvor na 5. mestu, prav tako pa so ostale ekipe nanizale vrhunske rezultate. Mladi gasilci so s strani namestnice predsednika Gasilske zveze Slovenije dr. Janje Kramer Stajnko prejeli tudi posebno spodbudno misel: “Ne glede na to, kakšen rezultat boste danes dosegli, zapomnite si naslednje: Znanje, ki ga pridobimo v mladosti, se izklesa v kamen. Je bogastvo in nihče nam ga ne more odvzeti. Zato hodite po svetu odprte glave in vse, česar se naučite širite med svoje prijatelje, pri vsem tem ne pozabite na naše gasilske vrednote, širite jih in jih živite.

Poskrbljeno je bilo tudi za obtekmovalne dejavnosti, ki so se med tekmovanjem izvajale pred šolo, na parkirišču in igrišču. Lahko so si ogledali vozilo Gasilske brigade Maribor in PGD Rače, prikaz Slovenske vojske in policije. Kinološko društvo za reševalne pse REPS Maribor je predstavilo reševalno vajo. Prav tako je bil na voljo vodeni ogled Gradu Rače. Za popestritev pa je mlade gasilce čakala vožnja s turističnim vlakcem Jurčkom.


Rezultati: Državni kviz 2024


Comments are closed.