80-letnik Franc Trtnik

Franc Trtnik, častni predsednik GZ Škofljica in dobitnik priznanja Matevža Haceta je praznoval častitih 80 let. Član gasilske organizacije je postal leta 1950. Že kot mladinec se je aktivno vključeval v delo društva, kjer je zelo vestno in marljivo opravljal različne funkcije. Vrsto let je bil član upravnega odbora društva, kar petnajst let je opravljal naloge poveljnika društva, dva mandata je bil predsednik, opravljal pa je še druge pomembne naloge v društvu. Njegove sposobnosti so opazili tudi njegovi nadrejeni in mu zaupali vodenje sektorja Rudnik v takratni gasilski zvezi Ljubljana Vič – Rudnik. Po preoblikovanju lokalnih skupnosti in gasilskih zvez leta 1995 je postal prvi poveljnik GZ Škofljica, kasneje pa tudi njen predsednik vse do leta 2008.

Danes je predsednik komisije za veterane pri GZ Škofljica in predsednik komisije za veterane pri regiji Ljubljana 1., ob enem pa je tudi član sveta za veterane pri GZ Slovenije. V svojem bogatem gasilskem udejstvovanju je bil vse skozi gonilna sila in pomemben motivator v naših vrstah in tako pomembno prispeval k razvoju gasilstva na področju občine Škofljica in širše. Za svoje delo je prejel vrsto priznanj med njimi tudi najvišje gasilsko priznanje GZ Slovenija, priznanje Matevža Haceta in srebrni znak Civilne Zaščite.

Franci, ob visokem življenjskem jubileju ti v imenu upravnega odbora GZ Škofljica želim veliko srečnih trenutkov v krogu družine, predvsem pa zdravja, da bi se lahko še dolgo srečevali v gasilskih vrstah.
 
Predsednik GZ Škofljica
Simon Černe 

Leave a Comment