FOTO: Tri ekipe regije na stopničkah na državnem tekmovanju v Ormožu

Drzavno tekmovanje Ormoz (43)V soboto, 17. maja 2014, je v Ormožu potekalo Državno mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Na njem je sodelovalo okoli 2.000 mladih – pionirk in pionirjev ter mladink in mladincev, razvrščenih v 192 tekmovalnih enot. Začelo se je v deževnem jutru. Ob 7.30 je bila na tekmovalnem prostoru na parkirišču podjetja Carerra Optyl otvoritvena slovesnost. Poleg Francija Petka, poveljnika Gasilske zveze Slovenije, in podpoveljnika Zvonka Glažarja, so bili na njej prisotni Dušan Vižintin, poveljnik Podravske regije, mag. Dejan Jurkovič in Tonček Lisjak, predsednik in poveljnik GZ Ormož, Alojz Sok, župan Občine Ormož ter drugi. Dvig tekmovalne zastave so opravile mladinke iz PGD Poljčane, nato pa je šlo zares.

Mladi so – kljub dežju, ki je ponehal šele, ko so bili na progah zadnji tekmovalci – pokazali odlično znanje in vztrajnost, oboje prežeto z veliko mladostne pozitivne energije. GZ Ormož se je kot organizatorka zelo dobro izkazala. Vzporedno s tekmovanjem je potekalo več spremljevalnih aktivnosti, ki so tekmovanje dodatno popestrile – različne animacije Mladinskega centra Ormož in ogledi Ormoža z okolico. Poskrbljeno je bilo tudi za goste, ki so si v spremstvu Jošta Jakše, predsednika Gasilske zveze Slovenije ter Francija Petka in Zvonka Glažarja najprej ogledali tekmovanje, nato pa jim je župan Alojz Sok pripravil sprejem v Grajski pristavi. Tam je potekala tudi seja Častnega odbora tekmovanja.

Zaključna slovesnost se je pričela ob 15. uri s formiranjem ešalonov posameznih regij, ob 15.30 uri pa se je začel uradni zaključek z razglasitvijo rezultatov. Za slavnostno vzdušje sta poskrbela Pihalni orkester Ormož in vreme, ki je na prireditveni prostor poslalo tople sončne žarke.

Slavnostna tribuna je bila skoraj premajhna za številne visoke goste. Mladi so se razvrstili v ešalonih, zmagovalne enote pa so pred tribuno zavzele posebno mesto. Zbranim so spregovorili Alojz Sok, župan Občine Ormož, mag. Dejan Jurkovič, predsednik GZ Ormož, Jošt Jakša, predsednik Gasilske zveze Slovenije in Darko But, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje.

Stanislav Božnik, predsednik komisije B, je prebral uvrstitve enot, zbrani gostje pa so prvim trem v vsaki kategoriji podelili medalje in pokale.

Zaključne misli so pripadle Franciju Petku, poveljniku Gasilske zveze Slovenije, spust zastave pa mladincem iz PGD Drešinja vas.

Povzetek rezultatov

PIONIRKE:
1. PGD Zreče, GZ Zreče-Vitanje
2. PGD Gabrje,GZ Novo mesto
3. PGD Dvor, GZ Dolomiti

PIONIRJI:
1. PGD Drešinja vas, GZ Žalec
2. PGD Zbilje, GZ Medvode
3. PGD Bevke, GZ Vrhnika

MLADINKE:
1. PGD Petrova vas, GZ Črnomelj
2. PGD Oplotnica, GZ Slovenska Bistrica
3. PGD Pijava gorica, GZ Škofljica

MLADINCI:
1. PGD Drešinja vas, GZ Žalec
2. PGD Libeliče, GZ Dravograd
3. PGD Lokvica, GZ Metlika


Rezultati: Državno tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah


Leave a Comment