Mladinke PGD Zbilje znova na olimpijado

Izbirno tekmovanje za olimpiado [foto: GZS]Na Mestnem stadionu Ptuj je v soboto, 18. aprila 2015, potekalo drugo izbirno tekmovanje za mladinsko gasilsko olimpijado, ki bo meseca julija na Poljskem.

Na tekmovanju so sodelovale štiri tekmovalne enote mladink in pet enot mladincev, ki so se pred tremi tedni udeležile tudi uradnega treninga, mladinke PGD Pameče Troblje pa zaradi neustrezne sestave tekmovalne enote niso sodelovale. Vsaka tekmovalna enota je imela za izvedbo obeh vaj – vajo z ovirami in štafeto z ovirami – na voljo po 15 minut za dve ponovitvi, upošteval pa se je boljši rezultat posamezne vaje. Tekmovanje je potekalo po pravilih CTIF z upoštevanjem datuma tekmovanja 23.7.2015.

Tekmovalni enoti mladincev PGD Drenov grič – Lesno Brdo in mladink PGD Zbilje sta si z uvrstitvijo na prvi mesti pridobili vstopnico v nadaljnje priprave na mladinsko olimpijado, ki bodo potekale do odhoda na Poljsko.

Mladinke PGD Zbilje so se tako vnovič uvrstile na olimpijado, kjer bodo poleg domačega društva zastopale tudi barve naše regije. Na drugem izbirnem tekmovanju so nastopile tudi mladinke PGD Sora, ki so zasedle drugo mesto. Obe ekipi pa prihajata iz GZ Medvode.


Rezultati: Izbirno tekmovanje


Leave a Comment