Seminar gasilk v Avstriji

seminar_clanice_Avstrija_2016
18. in 19. marca je potekal seminar za gasilke Regije Ljubljana 1. Nastanjeni smo bili v Drobollachu v Avstriji, le dobrih 10 km od predora Karavanke. Prvo popoldne nam je Marija pripravila nekaj posnetkov z Youtuba, ki so vodili v zanimive in razvejane debate. Nina in Maja sta nato organizirali volitve, kjer smo se prelevile v politične zagovornice različnih gasilskih trditev.

Včasih je res težko stopiti iz svoje kože in najti argumente za trditev, s katero se niti slučajno ne strinjaš. Po okusni večerji se nam je predstavila še lastnica penziona in z nami delila svojo življenjsko zgodbo. Mene je Karin presenetila z energijo in zagnanostjo, ki kar sijeta iz nje.

V soboto so se nam pridružili še Vili Tomat, ki je bil naš odlični prevajalec, predsednik in poveljnik GZ Jesenice, Robert Prešeren in Marjan Dobnikar ter poveljnik okrožja Beljak Andreas Stroitz. Z njimo smo preživeli res pester dan. Ogledali smo si nov gasilski dom v Drobollachu in slišali njegovo zgodbo o nastanku, se povzpeli na Dobrač, ki je 2166m visoka gora in zaščiten naravni park ter obiskali še gasilsko enoto v Beljaku, ki je organizirana kot nekaka naša prostovoljna s poklicnim jedrom. Je pa dosti večja in bolje opremljena. Spotoma domov smo si ogledali še rojstno hišo Miklove Zale v Svetnjem.

Hvala Mariji za seminar, ki je bil spet nekaj drugačnega in nadgrajenega.

Saša Kovačević

Leave a Comment