Sprejem olimpijske reprezentance

035V nedeljo, 26. julija 2015, se je slovenska mladinska gasilska reprezentanca vrnila z XX. mladinske gasilske olimpijade, ki je potekala v Opolah na Poljskem. Po 12 urnem potovanju sta ekipi mladink PGD Zbilje in mladincev PGD Drenov Grič – Lesno Brdo ob 14:30 uri prispeli na uradni prevzem, ki je bil organiziran pred gasilskim domom v Zbiljah.

Gasilci domače gasilske zveze so reprezentanco pričakali s curkometom, ob zvokih Godbe Medvode pa so nas pričakali tudi številni gostje, starši, navijači in drugi.

Reprezentanco je ob sprejemu najprej nagovoril Jošt Jakša, predsednik Gasilske zveze Slovenije, nato pa še Jože Šiler, predsednik PGD Zbilje, Miha Šušteršič, predsednik GZ Medvode in Nejc Smole, župan Občine Medvode. Ob koncu je prisotne nagovoril tudi Franci Petek, poveljnik Gasilske zveze Slovenije, ki se je vsem skupaj zahvalil za vse aktivnosti v zvezi z mladinsko olimpijado.

Naj spomnimo, da so mladinke PGD Zbilje postale olimpijske podprvakinje, mladinci PGD Drenov Grič – Lesno Brdo pa so osvojili 11. mesto.

Leave a Comment