Startna lista regijskega tekmovanja v orientaciji

splosno_orientacija
Letošnje regijsko tekmovanje v orientacijskem teku bo potekalo v soboto, 6. junija. Tekmovanje bo potekalo na območju PGD Nadgorica, Nadgoriška cesta 18, 1231 Ljubljana-Črnuče.


Startna lista: Regijsko tekmovanje v orientaciji 2015


Merjenje časa s Sportident

Na letošnjem regijskem orientacijskem teku se bo za čas teka uporabljalo elektronsko merjenja časa s sistemom Sportident. Podajamo nekaj ključnih in pomembnih informacij za nemoteno izvedbo tekmovanja:

– en član ekipe ves čas teče s čipom, ki si ga namesti na enega izmed prstov. Čip ekipa dobi na štartu in z njim tudi sproži čas teka.
ekipe morajo obiskati kontrolne liste po vrstnem redu (1, 2, 3, 4, 5, …), skladno z razpisom..
na vsaki kontrolni točki se bo ekipa lahko čipirala šele takrat, ko bodo prisotni vsi trije člani ekipe, skladno z razpisom (pri pionirjih se upošteva tudi mentor).
na vsaki kontrolni točki se bo potrebno čipirati 2x (ob prihodu ekipe na kontrolno točko in po odhodu iz vaja). Mrtvi čas je torej zajet v čas med dvokratnim čipiranjem. V kolikor je kontrolna točka prosta, ekipa nemudoma pristopi k izvedbi vaje!
– če ekipa izgubi čip, je diskvalificirana, društvo pa bo moralo povrniti stroške čipa

sportident_2013

Video posnetki uporabe sistema Sportident

Kako deluje sistem Sportident
V spodnjem videu je prikazano delovanje sistema Sportident, na orientacijskem tekmovanju bo le ta razlika, da se bo na vsaki kontrolni točki potrebno čipirati 2x.

Sistem Sportident v praksi

Leave a Comment