Zrcalce, zrcalce na steni povej…

Zrcalce 2016
Zrcalce 2016
PGD Zalog – Sp. Kašelj je v petek, 18. 11. 2016, v organizaciji pripravljalne skupine Regije Ljubljana 1 gostilo četrto Zrcalce. Zbralo se nas je malo več kot lani, nekaj čez 30. Zopet smo naredili 2 ekipi po 3 člane, ki so imeli nalogo premisliti o določenem stališču predstavljene situacije.

Primeri so bili trije: prvi je obravnaval različne poglede na gasilske operativne vaje, kateri so neizkoriščeni potenciali takih vaj in razširitev vsebine na splošne situacije. V drugem je imel glavno vlogo predsednik, ki bo “s težkim srcem odrešil društvo” in kandidiral že v četrtem mandatu. Tretja situacija se je preko primera na ločevanju pri pospravljanju gasilskega doma na “ženski” in operativni del dotaknila večnega problema iskanja prostora žensk v gasilstvu. Razmišljali smo o vzrokih nastalih situacij in iskali možne konkretne rešitve. Mnenja in ideje so prihajala z zelo različnih vetrov in stališč, zato je bila debata zelo živahna in razgreta. Kljub temu smo ugotovili, da nismo prepričevali v svoj prav, ampak smo bili odprti za mnenja drugih. Namen je seveda o vsem slišanem premisliti, “dati pod povšter” in se tega v prihodnosti zavedati, saj nam lahko pomaga pri naših konkretnih situacijah.

Hvaležni smo za prisotnost in podporo poveljnika ter predsednika naše regije. Najbolj veseli pa smo bili najmlajših iz domačega društva, ki so pod vzpodbudo moderatorja tudi sodelovali pri pogovoru. Hvala šestim sodelujočim obeh ekip, ki so se pustili vržti v vodo in pa domačemu društvu za gostoljubje.

Prepričana sem, da se je marsikdo v kakšnem trenutku počutil nelagodno, saj je slišal stvari, ki jih morda noče in mu niso blizu ali pa je ubesedil stvari, o katerih je do sedaj le po tiho razmišljal ali pa niti to ne. Vsekakor s tem ocenjujem večer za uspešen in se veselim nadaljnjih podobnih.

Saša Kovačević, PGD Šinkov Turn

Leave a Comment