Na posvetu razpravljali o protokolu na gasilskih prireditvah

V prostorih gasilskega društva Črni Vrh nad Polhovim Gradcem se je odvijal zanimiv in poučen dogodek, ki je privabil gasilce iz celotne Gasilske zveze regije Ljubljana. Regijski posvet, posvečen protokolu na gasilskih prireditvah, je bil priložnost za strokovno izmenjavo mnenj in izkušenj ter hkrati priložnost za izboljšanje organizacije prihodnjih dogodkov.

Vodja posveta, predsednik Gasilske zveze regije Ljubljana, Franc Bradeško, je s svojimi bogatimi izkušnjami iz gasilskih prireditev predstavil primere dobre prakse, pa tudi izzive, s katerimi se lahko soočimo pri organizaciji gasilskih prireditev.

Neža Čop, predsednica komisije za članice pri Gasilski zvezi regije Ljubljana, je posebno pozornost namenila vprašanju oblikovanja in pomena vabil na prireditve, saj je prav ta prvi stik s potencialnimi udeleženci ključen za uspešno promocijo dogodka.

Poseben poudarek je bil namenjen tudi izvedbi parade, kar je predstavil sektorski poveljnik sektorja Polhov Gradec Damijan Plestenjak. Prikazal je, kako lahko s pravilno organizacijo in izvedbo parade dodamo dodatno vrednost gasilskemu dogodku ter hkrati izpostavil pomen discipliniranosti in natančnosti pri tem delu.

Prisotni so aktivno sodelovali s svojimi mnenji, vprašanji in izkušnjami, kar je še dodatno obogatilo dogodek ter omogočilo konstruktivno razpravo o izboljšavah in novih pristopih na področju organizacije gasilskih prireditev.

Comments are closed.