Posvet Regije Ljubljana I

V Sori je sedaj potekal že tradicionalni gasilski posvet Regije Ljubljana I. Polna dvorana tamkajšnjega kulturnega doma je najprej prisluhnila Gregorju Vidrihu, reševalcu nujne medicinske pomoči v Postojni, ki je na slikovit način predstavil posredovanje na dveh množičnih prometnih nesrečah na primorski avtocesti, ki sta se zgodili leta 2014 in 2016.

Zatem je poklicni gasilec ljubljanske brigade Andrej Košir predstavil nesrečo cisterne s tekočim kisokom, ki si je pripetila na medvoškem klancu (2. februar 2018). Posebnost intervencije je bila pomanjkanje informacij o načinu reševanja cisterne s tovrstnim plinom. Gasilci so tekom noči uspeli vzpostavit stik edinim tehnologom v Sloveniji, ki se ukvarja s tekočim kisikom. Zaradi nevarnosti so preko noči evakuirali tudi 60 ljudi. Dolgotrajna intervencija se je srečno končala.

V zaključnem delu sta predsednik Regije Ljubljana I Franc Bradeško in poveljnik Regije Ljubljana I Simon Černe podelila še značke in priznanja. Značke za uspešne nastope na državnih tekmovanjih so prejeli: mladinke PGD Horjul (orientacija), mladinke PGD Dvor (orientacija), starejše gasilke PGD Polje (pokalno tekmovanje) in mladinke PGD Zbilje (olimpiada). Tokratni prejemniki priznanj regije za osebni prispevek pri razvoju gasilske organizacije v Regiji Ljubljana I pa so bili Boštjan Marinko, Matjaž Šušteršič in Klemen Zibelnik.

Comments are closed.