VIDEO: Posvet regije

Na Igu je potekal gasilski posvet Gasilske zveze regije Ljubljana. V sklopu dogodka je potekala tudi podelitev posebni značk, ki jih prejmejo tekmovalci, ki so v preteklem letu zabeležili vrhunske rezultate.

Pa pojdimo po vrsti. Polna dvorana tamkajšnjega gasilskega doma je najprej prisluhnila Gregorju Gombošiju in Anžetu Šilarju, ki sta predstavila požar velikega gospodarskega objekta kmetije Mis v Medvodah. Zbrani množici sta predstavila vse podrobnosti iz intervencije, ki je vključevala tudi gašenje požara fotovoltaične elektrarne na strehi objekta.

Zatem je poklicna gasilka Suzana Anžur predstavila psihološko pomoč, ki jo lahko gasilci koristimo, ko se srečamo s težko intervencijo. V sistemu zaščite in reševanja obstaja mreža zaupnikov in psihologov, ki je namenjen vsem pripadnikom in pripadnicam enot, ko se tekom svojega dela srečajo s težkimi dogodki. Izvedba razbremenilnega pogovora se priporoča, ko se pojavi stiska. Zgodnje prepoznavanje stiske in ukrepanje pa je tudi prvi korak na poti okrevanja.

V zaključnem delu pa poveljnik Gasilske zveze regije Ljubljana Simon Černe podelil še značke in priznanja tistim tekmovalcem, ki so na državnem nivoju osvojili prva tri mesta. Predsednik Gasilske zveze regije Ljubljana Franc Bradeško pa je podelil tri priznanja za posebne zasluge pri razvoju gasilstva v regiji.

Comments are closed.