Seminar za gasilke regije Ljubljana 1

seminar_clanice_Novo_mesto_2018Novo mesto 16.-17. marec 2018

Deževen konec tedna, je bil zagotovo eden izmed tistih nepozabnih, kjer smo si gasilke regije Ljubljana 1, v Novem mestu delile izkušnje in nabirale novih znanj. Pridružili so se nam tudi kolegi in kolegice iz Varaždina in 2 gasilca iz regije, ki sta vedno imela posluh za delo članic. S svojim obiskom, pa nas je razveseli tudi g. Franc Bradeško.

V petek smo se po nastanitvi spremenili v atomčke in povezovali v molekule. Tako so se stkale prve vezi. Po dobrodošlici naših gostiteljic Marije in Saše, ki je postala tudi nova predsednica članic regije Ljubljana 1, smo se predstavili še ostali in povedali kaj lahko doprinesemo k temu našemu druženju. Skozi različne dejavnosti in naloge smo se spoznavali in sodelovali. Podajali svoja mnenja, znanje in izkušnje. Tekmovali v kvizu in vzpodbujali drug drugega. Po večerji smo si ogledali nekaj filmčkov, ki so nas opomnili, kaj vse lahko storimo, če smo usmerjeni v isti cilj, z enako željo, srčnostjo, povezani kot atomi v molekule. Pogovarjali smo se tudi o tem, kako nas vidijo drugi in kaj dejansko lahko same pripomoremo k temu, da se pokažemo in dokažemo kaj znamo, zmoremo in smo enakovredne moškim članom. S temi mislimi smo si voščili lahko noč, a nadaljevali s klepetom in spoznavanjem še dolgo v noč.

Malce utrujeni, okrepčani z zajtrkom, smo se za trenutek spremenili v Merlin Monroe, Jamesa Bonda, toaster in se dodobra nasmejali. Čakal nas je poseben izziv, kaj bi lahko članice pripomogle in vzpodbudile, da nas ne bi videli le kot tiste, ki kvačkajo, hodijo na izlete ali pospravljajo; kaj bi lahko storile na nivoju GZ. Predloge smo delile s komisijo in na koncu glasovali o danih predlogih, za katere upamo, da jih bo resnično možno realizirati.

Sledil je voden ogled tovarne Krka, kjer smo videli proces izdelave zdravil od zbirana surovin, do samega pakiranja.

Naše druženje pa smo zaključili ob kosilu, polni svežih idej, novih spoznanj.

Naj za konec dodam še svoje razmišljanje. Skoraj za vsako bolezen obstaja tabletka, a gasilke in gasilci ob klicu na pomoč v stiski, ne razdelimo tabletk. S srčnostjo, solidarnostjo in nesebičnostjo, smo vedno pripravljeni po svojih najboljših močeh pomagati drugim.

Drage gasilke, imejmo moč, voljo in pogum, da se združujemo kot atomi v molekule, z majhnimi koraki in dejanji dosežemo vse kar si želimo.

Do naslednjega srečanja, na pomoč!

Simona Bakovnik
PGD Senožeti
GZ Dol Dolsko

Comments are closed.