Gasilke ljubljanske regije na praktičnih vajah v Ajdovščini

IMAG0214

28. in 29. marca 2014 se nas je 26 gasilk udeležilo kratkega usposabljanja operativnih gasilk v Ajdovščini. Povderek je bil namenjen teoriji o gorenju, poskusom in klepetu o izkušnjah na intervenciji.

Sobotni dan je potekal v znamenju veščin preiskovanja prostora, izvlačenju in prenosu ponesrečenca iz različnih lokacij, o gašenju naprav pod el. napetostjo, gašenje s peno in varnosti na intervenciji. Čas smo izkoristie tudi za primere dobre prakse in različne poglede na operativno delo gasilk. Navdušile so nas tudi tri gasilke iz Ajdovščine, ki so se nam pridružile na praktičnem usposabljanju.

Izvrstno izkušnjo novih veščin in spoznanj so nam predstavili Janez, Suzana, Boštjan, Matej, Jože in Iztok. Vsem hvala za sodelovanje in udeleženkam velja, da se vidimo v jeseni!

Marija Kunstelj

Vesela sem bila, da sem bila deležna usposabljanja, spoznala sem nove ljudi, izvedela marsikaj novega in se imela prijetno v dobri družbi in v prijetni klimi.

Upam, da kmalu zopet ponovimo.

 Sandra

Všeč mi je, da sem svoja znanja lahko obnovila in preizkusila v praksi, saj kmalu ugotoviš, da brez obnavljanja veliko pozabiš. Tudi pogovorni del me je pozitivno presenetil, saj sem dobila vpogled v odnose in organizacijo v drugih društvih…. (dobila sem marsikatero idejo, kako naprej in kaj vse članice lahko počnemo). Pozitivno sem bila presenečena nad puncami, glede na to, da sem bila edina iz svojega okolja, smo se odkrito in sproščeno pogovarjale.

Urška

Leave a Comment