Gasilski posvet v GZ Dol-Dolsko

Posvet regije Dol
Posvet regije Dol

Gasilska regija Ljubljana I je skupaj s Komisijo za članice v petek, 8. januarja, organizirala Gasilski posvet v Dolu pri Ljubljani. Pričakala nas je prisrčno olepšana telovadnica Osnovne šole Janka Modra in okusen aperitiv, sledil pa je zanimiv program, kjer se je za vsakega nekaj našlo.

Jure Dolinar je predstavil potek intervencije ob požaru Mercatorja maja 2015, ko je požar gasilo 300 gasilcev in bilo prisotnih 66 vozil. Matic Zupan se nam je predstavil s svojo neverjetno vztrajnostjo in začrtanim ciljem, ki je njemu in njegovi ekipi prinesla drugo mesto na svetovnem prvenstvu Firefighter combat challenge.

Župnik Lojze Grebenc je predstavil zgodovino kraja, nato pa je Cveto Šumec z nami delil izkušnjo mednarodnega posredovanja v Bijeljini (BiH). 58 oseb združenih z različnih področij je opravljalo sanacijo po tamkajšnjih katastrofalnih poplavah. Slišali smo na kaj vse so morali misliti pred odhodom, s kakšnimi težavami so se soočali in kakšna so opažanja za morebitne prihodnje akcije.

Do okusne večerje so nas pospremili Tamburaši okrepljeni z vokalom, harmoniko, klarinetom in trobento. Z nakupom izdelkov Društva Novi paradoks pa smo lahko bili dobrodelni.

Hvala GZ Dol-Dolsko in komisiji za članice za zanimiv večer.
Saša Kovačević
PGD Šinkov Turn

Leave a Comment