Šentjoščani in starejše gasilke Polja pokalni prvaki

Sprejem tekmovalnih enot, Dobrova 2013
Člani A PGD Šentjošt [foto: Klemen Zibelnik]
Številne ekipe iz naše regije so se v letošnjem letu udeležile pokalnega tekmovanja Gasilske zveze Slovenije. Najuspešnejši sta bili ekipi članov A PGD Šentjošt in starejše gasilke PGD Polje.

V Škofji vasi je v soboto, 13.9.2014, potekalo zaključno člansko pokalno tekmovanje za pokal Gasilske zveze Slovenije za leto 2014. Na podlagi Razpisa pokalnega tekmovanja in Navodil za izvedbo pokalnih tekmovanj se za končni rezultat šteje pet najboljših uvrstitev od šestih pokalnih tekmovanj, ki so potekala od meseca maja do septembra. Med člani A je tako prva ekipa članov PGD Šentjošt z zmago na zadnji tekmi le še potrdila skupno zmago v pokalnem tekmovanju. Po letu 2011 so bile tri zmage tokrat dovolj, da so drugič v gasilski dom prinesli pokal za skupno zmago. Tik za njimi so se uvrstili člani iz PGD Žažar.

Med starejšimi gasilkami najboljša ekipa iz Polja

Teden dni prej (sobota, 6. september) pa se je v Prevaljah zaključilo tekmovanje starejših gasilcev in gasilk za pokal Gasilske zveze Slovenije za leto 2014. Na podlagi Razpisa pokalnega tekmovanja in Navodil za izvedbo pokalnih tekmovanj se za končni rezultat šteje pet najboljših uvrstitev od sedmih pokalnih tekmovanj, ki so potekala od meseca maja do septembra. V konkurenci starejših gasilsko so bile znova najboljše gasilke iz PGD Polje.


Rezultati: Skupni rezultati – člani
Rezultati: Skupni rezultati – starejši gasilci


Leave a Comment